Wakacyjne przysmaki

Letnie desery i napoje 

Wakacje z Domem Kultury są już na półmetku. Tym razem dzieci przyrządzały  fondue czekoladowe i sernik malinowy ze śmietany. Różnorodne owoce należało obrać i pokroić w kosteczkę, aby  potem nadziać na szpadki i zanurzyć w ciepłej  czekoladzie. Słodkie szaszłyki w czekoladowym sosie smakowały wybornie. Hitem było zestawienie malina plus czekolada.

Natomiast przyrządzenie  orzeźwiających serniczków było bardziej skomplikowane, ale trud się opłacał bo  zniknęły w oka mgnieniu. Każdy uczestnik warsztatów kulinarnych na pewno będzie potrafił w domu przygotować taki . Przepisy zostaną wywiezione do Holandii, Dolnego Brzegu, Warszawy i Radomia- między innymi z tych miejscowości   gościliśmy łasuchów w Domu Kultury w Zwoleniu.

Skip to content